100 Watt Brouwerij

2014. Een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers en een droom ontmoeten elkaar. Dat die lief konden hebben bleek wel! Dat ze dromen konden verwezenlijken ook! Inmiddels bestaat het brouwteam uit 7 toegewijde mensen met brouwer Rob Bours, destijds huurbrouwer ‘Brasserie Bours’, aan het creatieve roer. Samen met David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’, en oprichter van Eijkenrode bier hebben zij Brouwerij 100 Watt het leven ingeblazen.

Anno 2021

Speciaal bier is hip! Is dat erg? Nee, integendeel, wij vinden het hartstikke gaaf dat er zoveel mooie bieren worden gebrouwen door evenzoveel kleine onafhankelijke brouwerijen. En wij zijn trots dat we van deze beweging deel mogen uitmaken. Klinkt cliché, maar dat doen we met onverholen passie en plezier.

Met zoveel stijlen en variaties is het niet gek dat steeds meer mensen de veelzijdigheid en mogelijkheden van bier beginnen te waarderen. Bier doet inmiddels niet meer onder voor wijn of whisky. En daar worden we gelukkig van!

Route du Soleil

Gewoon lekker brouwen…

Het  mooie aan bier brouwen heden ten dage is dat gewoon bijna alles kan. De breedte en diepte in het bierlandschap grenst bijna aan idioterie, of het nu gaat om brouwtechnieken, buitensporig achterlijke ingrediënten, collaborations, barrel-aging, we passen ze graag allemaal toe. En dat hebben we de afgelopen 5 jaar gedaan en zullen we blijven doen. Er valt altijd weer iets te leren en/of ontdekken in het riante landschap van eigenzinnige brouwerijen en hun creativiteit. Waarlijk een ultieme reis die, als het aan ons ligt, nog lang mag duren zodat ook jullie kunnen blijven genieten en ontdekken!

En dat kan altijd in ons naastgelegen café 100 Watt! We houden huis in de oude Schellensfabriek, randje centrum. Een unieke locatie gelegen langs de dommel met daaraan, jawel, een zonovergoten terras!

100 Watt verkooppunten

Rondleidingen & Proeverijen

De basis van veel bieren is water, gerst, hop en gist. Aangevuld met verschillende andere ingrediënten zoals limoen, grapefruit, karamel en mooie hopsoorten zorgen voor unieke smaken. Maar hoe verloopt ons brouwproces nou precies? Dit kun je nu hoogstpersoonlijk zien tijdens een rondleiding in de enige échte Eindhovense Stadsbrouwerij. Leuk om samen met je vrienden, familie & collega’s te ondernemen!

Reserveren!

Rondleiding

Wij zullen u en uw gasten ontvangen met een proefglas bier in ons Proeflokaal. Vervolgens leiden wij u rond door de Stadsbrouwerij Eindhoven en zult u het gehele brouwproces doorlopen. We eindigen de rondleiding weer in het Proeflokaal en zullen u daar 2 eigen gebrouwen bieren laten proeven onder het genot van een hapje.

Bierproeverij

Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 5 verschillende soorten bieren waarbij passende hapjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en vooral gezelligheid.

Rondleiding + Bierproeverij

Het gehele brouwproces eerst doorlopen en vervolgens de gebrouwen bieren proeven? Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 5 verschillende soorten bieren waarbij passende hapjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en een rondleiding door onze brouwerij en bij onze buurman de Bottle Distillery waar we ook een likeur gaan proeven.