Stadsbrouwerij van Eindhoven

100 Watt – Delightul craft beer. De brouwerij is gevestigd in het pand van de Schellens fabriek. We hebben bij de keuze van de brouwinstallatie gekozen voor een grote en moderne brouwopstelling. U kunt hier meer over lezen onder de button heden.

Heden en verleden

Het gedeelte van het Schellens complex dat als laatste is aangebouwd in de jaren 50 aan de Dommel is waar we de brouwinstallatie hebben neergezet. Zowel Schellens als de oude brouwerijen in Eindhoven bieden een interessante geschiedenis die het vertellen waard is. Onder de button verleden vind u alvast een stukje van de geschiedenis van zowel de Schellens fabiek als de oude brouweryen van Eyndhoven.

In onze rondleiding zullen we u meer vertellen over het brouwproces, de installatie en de geschiedenis van Schellens en de oude brouweryen van Eyndhoven.

De brouwerij

De brouwerij is ontworpen om voldoende bieren te kunnen maken voor het eigen proeflokaal en voor diverse horeca-zaken in Eindhoven. Het is onze doelstelling om Eindhovense bieren in de Eindhovense horeca te krijgen precies zoals het vroeger ook het geval was. Daartoe hebben we een 1000 liter brouwinstallatie aangeschaft met voldoende lageringscapaciteit om deze bieren te kunnen maken.

De installatie is geschikt om de meer traditionele bieren (wit, blond, dubbel en tripel) te maken maar ook de hoppige bieren. Ook zal de brouwerij een eigen pils gaan maken, maar daar is nog even tijd voor nodig.

100 Watt verkooppunten

Rondleidingen & Proeverijen

De basis van veel bieren is water, gerst, hop en gist. Aangevuld met verschillende andere ingrediënten zoals limoen, grapefruit, karamel en mooie hopsoorten zorgen voor unieke smaken. Maar hoe verloopt ons brouwproces nou precies? Dit kun je nu hoogstpersoonlijk zien tijdens een rondleiding in de enige échte Eindhovense Stadsbrouwerij. Leuk om samen met je vrienden, familie & collega’s te ondernemen!

Reserveren!

Rondleiding

Wij zullen u en uw gasten ontvangen met een proefglas bier in ons Proeflokaal. Vervolgens leiden wij u rond door de Stadsbrouwerij Eindhoven en zult u het gehele brouwproces doorlopen. We eindigen de rondleiding weer in het Proeflokaal en zullen u daar 2 eigen gebrouwen bieren laten proeven onder het genot van een hapje.

Bierproeverij

Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 5 verschillende soorten bieren waarbij passende hapjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en vooral gezelligheid.

Rondleiding + Bierproeverij

Het gehele brouwproces eerst doorlopen en vervolgens de gebrouwen bieren proeven? Laat u verrassen in het Proeflokaal van de Eindhovense Bierbrouwerij onder leiding van een echte bierspecialist. Onze specialist neemt u mee in de wereld van onze eigen gebrouwen speciaalbieren. U proeft 5 verschillende soorten bieren waarbij passende hapjes worden geserveerd om de smaken nóg beter te laten uitkomen. Een 2 uur durige proeverij vol heerlijkheden en een rondleiding door onze brouwerij en bij onze buurman de Bottle Distillery waar we ook een likeur gaan proeven.